Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website.
Maandag - vrijdag 9.00 - 12.00, 13.30 - 17.00 | Woensdag tot 12.00 | Vrijdag tot 15.00 +32 (0)50 38 00 85 info@vanhauwood.be

Eerst en vooral kiest u met riet voor een uitzonderlijke en persoonlijke uitstraling. Deze manier van ambachtelijke dakbedekking getuigt van klasse en een goede smaak.

Wij zijn een milieubewuste organisatie en werken daarom alleen met hout. Ook riet is een ecologisch materiaal en wordt geoogst in zoetwatergebieden, zonder dat hierbij de natuur wordt belast.
Bovendien is de duurzaamheid van riet ook een pluspunt, want de levensduur van een rieten dak is gemiddeld 40 jaar! Dit hangt natuurlijk af van het onderhoud, wat ons meteen bij het volgende puntje brengt.
Om de 8 à 10 jaar zou een rieten dak ontmosd moeten worden; men kamt hierbij het riet en verwijdert alle mos en algen.
U kan uw dak ook steeds ter preventie behandelen met anti-mosproducten.

Bij het plaatsen van een rieten dak heeft men de keuze tussen een open of een gesloten constructie. Bij de eerste methode, ook wel de eeuwenoude traditionele werkwijze, is het riet van binnenuit zichtbaar en bestaat er een spouw tussen het riet en de onderconstructie.
Bij een gesloten constructie schroeft men het riet op een gesloten ondergrond, het onderdak. Wij opteren deze techniek al is dat niet per se noodzakelijk voor de waterdichtheid. Het riet vormt reeds een 30 cm dikke laag, waardoor uw dak hiermee reeds waterdicht is.

Het is een verkeerde opvatting dat riet makkelijk brandbaar is. Het is daarenboven bewezen dat er geen groter risico op brand is bij een rieten dak dan bij een andere dakbedekking. Uw verzekeringsmaatschappij kan dus geen hogere premie aanrekenen hiervoor! Bovendien kunt u zonder probleem een open haard of een houtkachel onder een rieten dak plaatsen.

Droomt u van een karaktervol houten bijgebouw met een rieten dak?

Pin It on Pinterest

Share This