Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website.
Maandag - vrijdag 9.00 - 12.00, 13.30 - 17.00 | Woensdag tot 12.00 | Vrijdag tot 15.00 +32 (0)50 38 00 85 info@vanhauwood.be

Waarom kiezen voor hout?

Hout heeft tal van voordelen. Zo is hout niet alleen brandveilig, gezond en hygiënisch om in te wonen, het isoleert bovendien goed en het heeft een heel lage thermische geleidbaarheid. Hiermee bedoelt men dat hout steeds warm aanvoelt. Hout koelt traag af en het warmt traag op. Je hoeft dus niet veel te stoken of af te koelen in een kamer of huis met hout. Een besparing van energie!

Hout is een duurzame en milieuvriendelijke grondstof en is bovendien onderhoudsvriendelijk!

Hieronder geven we een klein woordje uitleg over de houtsoorten die wij gebruiken.

Padouk

Padouk is een duurzame houtsoort uit Midden- en West-Afrika. In het begin is padouk koraalrood, maar dit vergrijst (bruinachtig / grijs) door natuurlijk zonlicht. Deze houtsoort is zeer stabiel (trekt niet snel krom) en is ideaal voor buitenschrijnwerk.

Eik

De eik komt voornamelijk uit Europa en Noord-Amerika en is bij ons de meest gebruikte loofhoutsoort. In eik zit looizuur, wat ervoor zorgt dat het hout verkleurt in blauwzwarte kringen rondom ijzer. Daarom gebruiken wij steeds roestvaste klinken en scharnieren.

Afrormosia

Deze duurzame Afrikaanse houtsoort wordt ook vaak assamela genoemd. Afrormosia, niet te verwarren met teak is goudbruin van kleur en wordt gebruikt voor gevelbekleding, ramen en deuren.

Wil je meer te weten komen over deze houtsoorten? Bekijk de volledige uitleg op http://woodforum.be

Interesse in een houten bijgebouw?

Pin It on Pinterest

Share This